JAK BYDLÍ DESIGNÉŘI: na návštěvě u Magdy z Maglia

zprostedkovatel
Maxima Reality
14.1.2022
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Je tu třetí díl seriálu, ve kterém vás zveme na návštěvu k zajímavým osobnostem, jež se věnují lokálnímu designu, udržitelnosti nebo se přímo zabývají zvelebováním vašich domovů.
Na návštěvě u Magdy z Maglia

Řadový dům na okraji Prahy zvenčí klame tělem. Z ulice je vidět celkem malá část, je však poznat, že dům prošel rekonstrukcí. Když nám ale otevírá Magda Pořízková, která nás dnes k sobě na návštěvu vezme, a my vstupujeme z předsíně do velké haly s oknem téměř přes celou stěnu, které má výhled na zelený svah, pochopíme. Tahle řadovka ukrývá víc, než by jednoho napadlo.

Magdalena je profesí HR specialistkou uznávanou ve svém oboru. Jak je ale na první pohled poznat, kromě práce s lidmi je její další vášní umění. Procházíme velkým vzdušným prostorem, který spojuje dvě patra jinak nenápadného domu, a po původním schodišti se dostáváme do obytné části s kuchyní. Na místě, kde byl dnes sklep, Magda s manželem vybudovali srdce domu.

Obytnou část s velkou sedačkou osvětluje jemné světlo procházející skrz francouzská okna – člověk má pocit, že prostor pokračuje dál, a jemně přechází v zelenou oázu klidu. Nelze si nevšimnout všudypřítomných dek, které vybízejí k zachumlání.

 

Zahrada je s obytným prostorem propojena velkým francouzským oknem

 

Magda během pandemie propadla pletení. Jak sama říká, je pro ni terapií, uklidněním a jakýmsi zastavením se v čase. Momentem, kdy je schopna plně vnímat přítomnost a oddat se téměř meditativní činnosti.

Deky, které pod Magdinýma rukama vznikají, pomáhají dotvořit charakter celého prostoru. Exkluzivní materiály, ze kterých jsou pleteny, bývají často tzv. deadstock známých značek. U Magdy v pracovně si pak prohlížíme (nebo spíš hladíme) různorodé materiály od alpaky a kašmíru po nejrůznější vlny ze skladů světových luxusních značek.

 

Deky Maglia

Deky Maglia

 

Po dekách od Magdaleny se během několika měsíců začala zvyšovat poptávka, a proto se nedávno rozhodla založit vlastní značku Maglia. Výjimečnost materiálů, několikahodinová práce a celková kvalita láká zákazníky ze všech koutů republiky, kteří tyto vlastnosti umí ocenit.

Jídelní kout, kuchyň a obývací pokoj se slévá do jednoho prosvětleného celku, který propojují designové kousky od převážně českých umělců a lokálních značek. V jídelně tak prostor zútulňuje plastika od Lucie Koldové, na konferenčním stolku hoří svíčky od Perfumed Prague a na jedné poličce v knihovně stojí váza od mladé sklářky Anny Jožové. Horní patro je pak jakýmsi rozcestníkem do jednotlivých pokojů Magdiných synů a ložnice manželů.  Minimalistickému interiéru celého domu vévodí kvalitní materiály, nápaditá dispozice a design, což v nás zanechává pocit, že opravdu nikdy nemáme soudit knihu podle obalu.

 

Kousky od lokálních značek lze nalézt po celém domě

Kousky od lokálních značek lze nalézt po celém domě

 

Plastika od Lucie Koldové

Plastika od Lucie Koldové

 

Zdroje:

https://www.atairu.com

Lemarket studio

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup