Objevte kouzlo restaurovaného nábytku

zprostedkovatel
Maxima Reality
18.2.2022
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Hledáte pro svůj byt unikátní kus nábytku, kterým zaplníte prázdný roh místnosti, nebo máte naopak v hledáčku výrazný solitér, který dodá prostoru na jedinečnosti? Často je právě takový poklad blíž, než se zdá. Možná už ho doma vy nebo vaši příbuzní máte. Přinášíme vám několik tipů, díky kterým (znovu)naleznete ten nejideálnější kousek s historií, jež dodá domovu další rozměr. Představujeme zázraky, které dokáží šikovné ruce čalouníků, truhlářů a restauratérů vykouzlit ze zapomenutého zaprášeného nábytku z půdy.
Kombinace starého a nového dodává interiéru svěží jiskru

Kam pro unikáty

Někdy vám k nalezení nábytku k opravě postačí projít dům nebo byt. Některé okoukané kusy nábytku se snadno promění ve stylový doplněk díky nové barvě, úchytkám nebo nohám. Možná, že i staré křeslo u babičky, které zeje prázdnotou, by ocenilo nový kabát. Pokud ale nic takového nenajdete, zkuste zajet do některého z antiků nebo bazarů – mezi jedny z nejpopulárnějších patří Antik Spomyšl, Starožitnosti Lučický mlýn nebo třeba Nábytková farma Kralupy. Určitě narazíte na unikát, který vás osloví.

 

Oprava

Pokud byl lov úspěšný a vy máte v rukách svůj vysněný kus nábytku, nebo jste se rozhodli dát druhý dech tomu, který už vlastníte, můžete se pustit do renovace. Drobné úpravy lze s pomocí návodů na internetu zvládnout hravě během víkendu. S těmi složitějšími se ale vyplatí oslovit profesionály, kteří mají s obnovou zkušenosti. Opravami a restaurováním se u nás zabývá hned několik projektů –  mistry přes židle jsou jednoznačně manželé Truhlářovi ze Sedíme stylově, kteří dokáží dát tu nejlepší péči téměř jakékoliv staré dřevěné židli nebo křeslu. Stálicí na trhu je obchod NANOVO, který se snaží dostat starý nábytek, dekorace ale i svítidla, do podoby co nejvíce odpovídající původnímu stavu. V Eterle, které se zabývá mimo jiné i půjčováním vintage nábytku, naleznete ke koupi věci v původním stavu. Pokud si chcete vyzkoušet opravu vlastníma rukama, určitě se obraťte na Z pokoje do pokoje, kteří vám s renovací rádi pomůžou v jejich sdílené dílně. A jestli chcete navíc přispět na dobrou věc, zavezte své kousky do Oživeno, které je sociální dílnou, jež pomáhá lidem v nouzi.

Svůj nábytek si můžete opravit v dílně Z pokoje do pokoje

Svůj nábytek si můžete opravit v dílně Z pokoje do pokoje

 

Restaurování a oprava starého nábytku má smysl. Nejen, že je v současnosti trendem bytového designu, kdy kombinace starého a nového zažívá renesanci, ale zároveň podporuje ideály udržitelného bydlení – a právě v něm vidíme budoucnost.

Nanovo vrací nábytek do původního stavu

Nanovo vrací nábytek do původního stavu

 

Zdroje:

https://firmazoethout.nl/

https://eterle.cz/

https://www.facebook.com/sedime.stylove/photos

https://www.zpokojedopokoje.cz/

https://www.instagram.com/ditahavrankova_com/

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup