Jste chytřejší než makléř? Otestujte se v nejrozsáhlejším online testu

zprostedkovatel
Ing. Vladimír Zuzák
20.9.2021
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Vaše jednání o prodeji bytu jdou do finiše. Před vámi sedí na pohovoru jeden z horkých kandidátů. Analytický typ, který si přinesl vytisknutou celou řadu tabulek a mailem vám už dopředu poslal deset kousavých dotazů. Je jasné, že bude tlačit na cenu. Jenže vy svůj byt prostě potřebujete prodat co nejlépe a také co nejrychleji, protože investujete do jiné nemovitosti. A právě ten pán, co sedí před vámi, může zaplatit celou částku hned, bez nutnosti čekat na hypotéku…
Jste chytřejší než makléř? Otestujte se v nejrozsáhlejším online testu.

Jak se rozhodnout? Trvat na ceně a přijít o ideálního zájemce? Nebo smlouvat a pak přemýšlet, jestli z toho nešlo dostat víc? Kdo někdy prodával byt sám, tomu může být tahle situace povědomá. A kdo o tom teprve přemýšlí, ten by si ji měl ideálně vyzkoušet nanečisto…

Jenže to nebylo možné. Až doposud. Maxima totiž spouští nejobsáhlejší online kurz realitních znalostí, ve kterém zjistíte, jak umíte reagovat i na takové situace. Zdarma, anonymně a v klidu domova.

Češi toho o realitách vědí víc. Roste nám ale i falešné sebevědomí.

Že se realitní schopnosti Čechů zlepšují, to je neodmyslitelný fakt. Vidíme to všude kolem – více rozumíme financování nemovitostí, umíme se s přáteli pobavit o rostoucích cenách domů a bytů. Zajímají nás důležité trendy. Víme toho zkrátka víc. A když se totiž člověk kouká například na sociální sítě do diskuzí pod články, nestačí se občas divit, kolik mezi námi žije realitních expertů. Jenže nakolik opírají o skutečné vědomosti?

Češi toho o realitách vědí víc. Roste nám ale i falešné sebevědomí.

Takový dobře informovaný klient, to je přitom pro realitní spolupráci dar z nebes. Víc chápe, proč děláte to, co děláte. Dokáže být výrazně lepším partnerem pro diskusi a vymýšlení prodejní strategie. Rozumí tomu, že i realitní byznys je občas prostě “umění možného” a že na některé věci je třeba umět si trpělivě počkat.

Nedáme jen na pocity a proto jsme oslovili několik desítek našich specialistů a zeptali jsme se na několik otázek. Zajímalo nás především, jak jsou na tom vlastně Češi se skutečnými realitními znalostmi.  Shodli se, že základní realitní znalosti se v posledních letech zlepšily u více než poloviny našich klientů. Asi 13 % si dokonce všimlo významné změny k lepšímu.

Citace

Zajímalo nás, jak jsou na tom vlastně Češi se skutečnými realitními znalostmi. Specialisté se shodli, že základní realitní znalosti se v posledních letech zlepšily u více než poloviny našich klientů.

Když jsme se specialistů ptali, kde se Češi po právu můžou za své schopnosti pochválit, zjistili jsme, že stále lépe zvládají například atraktivně a pravdivě popsat nemovitost v rámci inzerátu. I díky stále lepším foťákům v mobilech umíme dům nebo byt obstojně nafotit. A výrazný posun k lepšímu je i v případě prohlídek se zájemci, kde dokážou realitním specialistům zdatně sekundovat.

Jenže s každým narůstajícím sebevědomým narůstá i sebevědomí falešné. Tedy pocit, že velice dobře zvládáme i věci, o kterých – ruku na srdce – zas tolik nevíme. A tady může padnout pomyslná kosa na kámen a vznikat zbytečné škody nebo nedorozumění.

Podle realitních specialistů třeba vzrostl počet klientů, kteří si věří v otázce naceňování nemovitostí nebo právních otázkách. Jenže když jsou pak konfrontováni s realitní realitou, velice často je jejich sebevědomí přejde. Neřadíte se sem náhodou také?

Těžce na cvičišti, lehce na bojišti

Přemýšleli jsme, co s tím. A nakonec jsme na to přišli. A tak světlo světa spatřil náš rozsáhlý tréningový online kurz zdarma, na kterém jsme několik měsíců intenzivně pracovali. Pro všechny. Tedy i pro Vás.

Rozhodně to není žádná nudná klikačka, ale ucelený materiál se spoustou informací, testů, obrázků a interaktivních videí. Určený je pro všechny, kteří uvažují o prodeji své nemovitosti. Nezáleží přitom, jestli chcete prodávat svépomocí – tedy bez realitky – anebo využít služby realitního makléře.

To hlavní, co vám kurz odhalí, je skutečná úroveň vašich realitních znalostí. Dá se totiž bez nadsázky nazvat malou realitní maturitou. Ve čtyřech okruzích po 35 minutách pokrývá komplexní problematiku prodeje: absolvent si vyzkouší práci s cenotvorbou na skutečných příkladech, pokusí se co nejefektivněji odprezentovat nemovitost před prodejem nebo si vyzkouší, jak jednat se zájemci. Zvláštní péče byla věnována pasáži s právními otázkami, protože tady – jak už jsme si řekli – Češi chybují nejvíce.

Jsem chytřejší než makléř? Chci si to vyzkoušet!

Vyzkoušet kurz jak prodat nemovitost

Vyzkoušet kurz jak prodat nemovitost.

Dohromady – včetně průvodních videí – získá absolvent kurzu neuvěřitelných 180 minut vědomostí a tržního know-how. Celkem kurz nabízí 18 podokruhů s několika desítkami testů, kvízů a cvičení otázek, v rámci kterých se absolvent kurzu snaží získat 66 bodů. A aby bylo procházení kurzu co nejpříjemnější, moderuje ho herec Pavel Richta.

Součástí výukového procesu je i “simulátor jednání se zájemci”. Takový kinoautomat, kde si můžete vyzkoušet různé strategie jednání se zájemci. Ať už s pánem, kterého jsme popsali hned v úvodu nebo mladým párem, který na vás bude dělat psí oči. Sami uvidíte, jak umíte vyjednávat v situaci, kdy do celé věci vstupují emoce a mezilidská empatie.

A kdy si můžete říct, že realitám opravdu nadprůměrně rozumíte? Naši realitní specialisté se v průměru dostanou nad 64 bodů. Vy byste se měli dostat alespoň nad šedesátku. Průměrný Čech mimochodem skončí pod čtyřicítkou.

Co se v kurzu dozvíte?

Rychlost

  • Jak prodat 2x rychleji?
  • Kde najít okamžitě zájemce?
  • Kdy očekávat kupní cenu na účtu?

Zvýšení hodnoty nemovitosti

  • Jak určit tržní hodnotu?
  • Jak prodejní cenu navýšit o 10-15 %?
  • Co dělat, když zájemci chtějí slevu?

Jak prodávat bezpečně

  • Jak si pohlídat převod nemovitosti?
  • Kam složit peníze do úschovy?
  • Jak jednat s kupujícími o znění smluv?

Kdo za kurzem stojí?

  • Kurz vznikl pod vedením Ing. Vladimíra Zuzáka, ředitele Maximy.
  • Připravili ho pro vás vzdělávací experti ze Santia X-learning.
  • Kurzem vás provede herec Pavel Richta.

 

Vědomosti vládnou (i realitnímu) světu

Dát dohromady takto rozsáhlý kurz nás stálo spotu času a úsilí. Proč to tedy všechno děláme? Jsme ryze česká realitní služba a záleží nám na tom, aby Český trh s bydlením prospíval. A toho dosáhneme jen ve chvíli, kdy budou mít Češi vždy dostatek kvalitních informacích, na základě kterých se budou moci ve správný čas správně rozhodovat.

Sídlo MAXIMA REALITY

Máme více než 24 let zkušeností s prodejem i pronájmem nemovitostí.

 

Startovali jsme v roce 1998, takže jsme si na trhu prošli dobrým i zlým. Máme tedy více než 24 let zkušeností s prodejem i pronájmem nemovitostí. A to už má váhu. Koncem devadesátých let jsme proto například začali vydávat první realitní magazín. A když tištěným časopisům odzvonilo a jejich roli převzal internet, pustili jsme se do úspěšného realitního blogu. Určitě ho znáte – kromě toho, že si na něm právě čtete článek, pošlou vás na něj vyhledávače kdykoli se zeptáte na nějaký zapeklitý realitní problém.

Jenže něco jiného je přečíst si článek. A něco jiného problém pochopit. A tak jsme připravili něco, co tu zatím nikdo neudělal. Komplexní online realitní kurz, plně zdarma pro každého.

Protože i tohle je Maxima – lidi, kteří dají rádi hlavy dohromady pro někoho jiného. Ne kvůli tomu, aby a tom vydělali. Ale kvůli tomu, aby se věc – tedy prodej nebo nákup domu – povedla. 

Tak si náš kurz vyzkoušejte a budeme moc rádi, když se podělíte o výsledek.

 

Zdroje:

Kurz jak prodat nemovitost

 

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Ing. Vladimír Zuzák

Vladimír Zuzák je majitelem a ředitelem realitní kanceláře MAXIMA REALITY, která působí na pražském realitním trhu 26 let. Zuzák je všestranným znalcem realitního trhu. Zkušenosti v oblasti financí a realit sbíral například v ING a Hypocentru Modré Pyramidy. Po dobu 10 let zastával pozici obchodního ředitele ve FINEP HOLDING Group. Zuzák kritizuje nedostatečnou regulaci realitního byznysu, prosazuje vyšší standardy ochrany prodávajících i kupujících. Je autorem řady poradenských článků o realitním trhu na Peníze.cz, má profil na Linkedin.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup