7 důvodů, proč je výhodné investovat do koupě nízkoenergetického domu

zprostedkovatel
Maxima Reality
1.3.2023
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Chcete platit co nejnižší účty za energie a zároveň bydlet v domě spojeném se zdravím prospěšným prostředím a vysokou kvalitou vzduchu? Pokud ano, pak vás jistě zaujmou výhody nízkoenergetických domů, které využívají inovativní technologie a materiály, aby minimalizovaly svou spotřebu energie pro vytápění, ohřev vody a další účely. V tomto článku jsme pro vás připravili přehled několika výhod souvisejících s investicí do nízkoenergetického domu.
Proč je výhodné investovat do koupě nízkoenergetického domu

1. Výrazná úspora energie

V důsledku energetické krize platí stovky tisíc českých domácností zálohy na elektřinu nebo plyn přes 10 000 Kč za měsíc, což výrazně zasahuje do rozpočtů rodin. Jednou z klíčových výhod nízkoenergetických domů je skutečnost, že jsou navrženy tak, aby minimalizovaly svou spotřebu energií. Například u nízkoenergetických domů Goopan se průměrná cena za energie pohybuje jen okolo 2 000 Kč až 3 000 Kč za měsíc. Jak je to možné? Domy jsou dobře izolované, mají účinné vytápění a moderní chladicí a další systémy, které snižují účty za energie. Nízkoenergetické domy také využívají obnovitelné zdroje energie, jako jsou solární panely nebo tepelná čerpadla, což snižuje závislost domácností na fosilních palivech.

2. Úspora nákladů

Na první pohled se může zdát, že nízkoenergetické domy jsou dražší než klasické domy, a proto se investice do nich nevyplatí. Avšak opak je pravdou. Z dlouhodobého hlediska jsou nízkoenergetické domy velmi výhodné, a podle odborníků se investice do nízkoenergetické stavby vrátí již během pouhých 10 až 15 let. Můžete se totiž spolehnout nejen na nezanedbatelnou úsporu peněz na účtech za energie, ale také na úsporu za údržbu domu a jeho opravy. Domy jsou totiž obvykle velmi dobře postaveny a mají dlouhou životnost.

3. Zdravé bydlení 

Nízkoenergetické domy představují vhodnou volbu nejen pro ty, kteří chtějí ušetřit za energie, ale i pro lidi, kteří touží bydlet v prostředí prospěšném pro jejich zdraví. Díky dobré izolaci, důmyslným větracím systémům a ekologickému vytápění zajišťují příjemné klima po celý rok. V nízkoenergetických domech je také minimalizován výskyt alergenů, plísní a bakterií, což přispívá k vyšší kvalitě vzduchu a lepší kvalitě života. Poslední výzkumy ukazují, že kvalita vzduchu může zásadně ovlivnit naše zdraví i psychiku. Podle studie publikované v The Guardian dokonce i nízká úroveň znečištění vzduchu může způsobovat úzkosti a deprese.

Nízkoenergetické domy jsou navrženy tak, aby majitelům poskytovaly co největší komfort

Nízkoenergetické domy jsou navrženy tak, aby majitelům poskytovaly co největší komfort

4. Hodnota nemovitosti 

Jaké domy vyvolávají dnes na trhu nemovitostí největší zájem? V době rekordních cen energií vás pravděpodobně nepřekvapí, že odpovědí jsou nízkoenergetické domy. Přední české realitní kanceláře potvrzují, že nízké provozní náklady patří mezi hlavní požadavky zájemců o koupi nemovitosti. Nízkoenergetické domy se tak prodávají rychleji než klasické domy. Pokud se tedy v budoucnu rozhodnete dům prodat, můžete očekávat vyšší cenu i rychlejší prodej. Totéž platí i pro pronájem nízkoenergetických domů. Není proto divu, že si lidé tyto domy nechávají stavět nejen pro bydlení, ale i jako investici.

5. Ekologie 

Chcete žít v maximálním souladu s přírodou a podílet se na její ochraně? Nízkoenergetický dům pro vás bude tím pravým, jedná se totiž o ekologické bydlení. Domy jsou spojeny s menším dopadem na životní prostředí, protože minimalizují svou spotřebu energie a využívají obnovitelné zdroje energie, jež podporují i státní instituce. Kromě toho nízkoenergetické stavby snižují i emise skleníkových plynů, které představují obrovskou zátěž pro naši planetu.

6. Komfort 

Nízkoenergetické domy jsou navrženy tak, aby majitelům poskytovaly co největší komfort a pohodlí. Na maximálním komfortu bydlení se podílí hned několik nejnovějších technologií. Tyto domy mají vysoce kvalitní izolaci, která zmenšuje teplotní rozdíly uvnitř domu, a výkonné vytápění a ochlazovací systémy, jež udržují příjemnou teplotu po celý rok. V nízkoenergetických domech je také méně hluku z vnějšího prostředí, což znamená, že si můžete ve svém domě každý den vychutnat klid a ticho.

Domy jsou navrženy tak, aby byly energeticky úsporné a šetrné k životnímu prostředí

Domy jsou navrženy tak, aby byly energeticky úsporné a šetrné k životnímu prostředí

7. Investice do budoucnosti

Pokud chcete investovat do své budoucnosti, jen těžko byste našli lepší investici než vlastní nízkoenergetické bydlení. Jak jsme již zmínili, tyto domy jsou navrženy tak, aby byly energeticky úsporné a šetrné k životnímu prostředí. To znamená, že jsou připraveny na budoucí výzvy a změny v oblasti životního prostředí a energetiky. Investice do nízkoenergetického domu je tak prospěšná nejen pro vás, ale i pro naši planetu. 

„V Goopanu jsme dlouhodobě přesvědčeni o tom, že nízkoenergetické domy jsou budoucností a mohou být ideálním řešením pro každého, kdo hledá úsporné a ekologické bydlení. Naše společnost se specializuje na stavbu kvalitních nízkoenergetických domů, které jsou vysoce efektivní, šetrné k životnímu prostředí a zároveň poskytují maximální komfort a pohodlí pro jejich obyvatele,“ říká Radek Říha, ředitel firmy Goopan.

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup