Trendy makramé – krásné i praktické

zprostedkovatel
Maxima Reality
7.9.2021
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Jakkoliv může znít slovo “makramé” exoticky, nejedná se vlastně o nic nového. Této metodě zpracování, resp. vázání uzlů z provázků, tenkých lan nebo bavlněných přízí se v Česku říká drhání a třeba takovou drhanou krajku znaly nejen naše babičky, ale i naši předci už v době středověku. Dnes se makramé těší velké oblibě především jako závěsná dekorace pro bydlení v boho stylu, ale z “uzlíků” si můžete snadno vytvořit také praktické poličky, květináče, záložky nebo klíčenky.

Pokud vás na tvoření neužije, na makramé výrobky se sem tam dá narazit i v řetězcích, sázka na jistotu je to ale u lokálních značek a tvůrců jako třeba Macramali nebo Dreamy.be či slovenské KNOT.lab a Dopletena. Každý kousek je naprostý originál a mnoho tvůrců umožňuje výrobu na zakázku přímo podle vašeho přání.

velké závěsné makramé od Macramali

ukázky makramé od české značky Dreamy.be

Makramé funguje rovněž jako jedinečná dekorace na svatbách a oslavách – třeba jako ozdoba na svatební bránu, makramé teepee pro relax zónu nebo originální zátiší pro fotokoutek či jiné makramé doplňky od lustrů po dodekorování židlí nebo svatební tabule. Všechny kousky po skončení události můžete využít i pro zkrášlení domova – budou vám tak navíc připomínat radostné okamžiky s vašimi blízkými.

svatební makramé dekorace od Macramali

 

 

Zdroje:

https://www.instagram.com/knot.lab/

https://www.macramali.cz

https://dopletena.wixsite.com/macrame

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup